Strikking og hekling i stor skala

Jeg har lenge vært hektet på Traphilo garnet og nå også funnet et nytt merke, Hooked fra Nederland som heter Zpagetti som har samme type garn. Noen ganger kan det være vanskelig å tenke ut hva man kan gjøre med så tykt garn men mulighetene er faktisk mange. Jeg bl.a. tenkt på å hekle en Amigurumi figur… jeg bare mangler farge alternativer. Men, meg hjelp fra min garnbutikken på strømmen, Hennes Fritid, har hun tatt inn flere farger og det blir sikkert enda fler. Er du ute etter ideer så ta en tur innom facebook gruppen til Hoooked og se på bildene.

Setesdal Veske – Foran

Min siste kreasjon ble en veske, med deler av setesdal mønsteret på. Og denne gangen valgte jeg faktisk å strikke den. Det er ikke ofte jeg gjør det, men hadde lyst på dette mønsteret og det er absolutt penest som strikket. Den er laget av ca 1 rull Zpaghetti, 2 håndtak, Rundpinne 12 mm og heklenål 12 mm. En Dreamcatcher til pynt lager du enkelt ved å hekle noen lm sammen til en ring. Så klipper du opp noen strimler med garn som du «knytter» fast rundt ringen.

Setesdalveske – Bak
Setesdalveske – åpen

Den er heklet fra håndtakene og ned. Og siste runden heklet jeg først maskene sammen til en km rad. Så heklet jeg en fm rad igjennom både foran og bak og dermed lukket bunnen på vesken. Ble en veldig fin finnish.

Jeg jobber også med et nytt trekk til min firantede puff… det blir forøvrig kjempe kult… men har gått tom for garn, så det er ikke ferdig enda. Da går det i strikk og hekling om hverandre så stay tuned…

I mellomtiden så har jeg laget både en kjempestor aviskurv og noen «skåler». Det som er utfordringen er ofte at det kan bli tungt og at veggen derfor faller sammen. Foreløpig har jeg løst dette med ståltråd, men håper å finne en bedre løsning. Det skal vistnok finnes noe man kan smøre på stoff og så blir det stivt. Så ser frem til å finne noe slikt. Har du tips så si ifra.

Viking Aviskurv

Kurven kan jo brukes til så mangt, her brukt til å oppbevare mine store garn-‘ruller’. Det gikk nok med 3 traphilo ruller på denne kurven… kanskje 3,5 også tror jeg. Alt heklet på heklenål 12 mm. Har ikke mønster, jeg bare vet hvordan jeg vil ha det i hodet og så prøver jeg meg fram. Det grå er heklet og sydd på ‘utenpå’ den sorte kurven for å laget et mønster.

Her er et bilde av et par av skålene jeg har laget. Noen ganger er det ulik stivhet på garnet og det har helt klart noe å si for hvor stiv kurven blir.

Heklede skåler/ Kurver

Disse er heklet på følgende måte. Først har jeg laget bunnen, enten rund eller avlang. Så har jeg heklet sidene loddrett frem og tilbake og for hver snuing mot bunnen har jeg samtidig festet til bunnen. Det er bare å prøve seg frem, jeg har ingen fast oppskrift på det, men det er ikke vanskelig å finne en teknikk som funker. Det du må huske på er at du skal ha like mange masker for hver gang… det er lett at man øker. Så siste maske ned mot bunnen må samtidig festes i bunnen og snu. Avhening av stivheten i ‘stoffet’/garnet så vil det ha noe å si for hvor høye vegger du kan ha. Den hvite er veldig stiv og den har derfor 18 m i høyden. Så la jeg også merke til at det har noe å si om man hekler 2 rader pr maske på bunnen eller ikke. Den hvite kurven har det… dvs at det er ca dobbelt så mange loddretter rader som det var masker rundt på bunnen. Mens på den lille brune skåla så er det et like stort antall loddrette rader som masker ytters på bunnen. Så her er det bare å variere. Når veggen er ferdig hele veien rundt har jeg enten gjort siste rekke med km i gjennom første og siste rad, eller sydd sammen med nål.

Mer skåler/kurver