Å lage fantastiske kaker har blitt en trend har jeg sett på sociale medier etc… og det inspirerte meg til å lage en kake etter mitt eget design. Tenkte ikke lage noen figur men mer et design på kaken… Litt som et maleri.

Min lokale Kiwi butikk har ikke all verdens av valgmuligheter for pynt men fant meg pastell nonstopp og noe kakepynt for prinsesser i rosa, hvit og lilla. Så masse mørk sjokolade selvfølgelig siden jeg er total addict av mørk sjokkolade. Oppskiften tok jeg fra baksiden av pakken til Freia kakaopulverboksen, og der hadde de også lagd denne pyramidevarianten.
Jeg droppet riktig nok 1/2 parten av sukkeret samt at jeg brukte sukrin istedet for vanlig sukker. 100 % naturlig sukker som ikke påvirker blodsukkeret. Det er ikke like søtt, men jeg planlegger å ha ganske mye søt pynt oppå kaka så den skal nok bli god allikevel.

I det jeg lagde basisen av kaken og alle ingediensene nøye var hatt i kjøkkenmaskinen så syntes jeg at røra kanskje var en smule rennende… Jeg smakte på den og den smakte absolutt ikke som den burde gjøre. Litt utvannet og svak egentlig. Jeg studerte oppskriften en gang til og oppdager til min forskrekkelse at jeg hadde tatt i 8 dl melk og ikke 2 dl som det stod i oppskriften… Au da!!
Nå begynner kreativiteten og generell kakebaking skill å virkelig gjelde. Jeg hiver i mer mel, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver etc,,, til jeg får den formen og strukturen påmrøra som jeg ønsker. Hiver den i en langpanne og inn i ovnene.

Pyntingen tok, tro det eller ei, ca 2 timer. Jeg har full respekt for de som driver med dette på fulltid. Dette er nøysommeleig og tidkrevende arbeid. Til syvende og sist så kan jeg konkludere med at kaken ble veldig god, om noe tung, søt nok, kanskje kunne hatt enda mere sjokoladeglasur. Det er best å pynte samme fag… Hvis man har tid, da smaker pynten best. Prøv å unngå å skvise nonstoppene for mye inn i sjokoladeglasuren, for de blir veldig myke av det etter en stund. Melis oppå sjokoladeglasuren dagen før er også bortkastet… den er «usynelig» neste dag. hehe… så et par lærerike erfaringer der altså. Hilsen STOLT kakemor idag. Kaken ble også godt mottatt på jobb… vi hadde nettopp gjennomført en stor release så dette ble release kaken.
Utrolig fin kake!