Plutselig slo det meg… kanskje jeg skal prøve å lage min egen salsa til taco’n eller som nachos dipp???! Så jeg satte meg ned og begynte å leite etter oppskrift på internet. Så fant jeg på bloggen Mat for sjelen en oppskrift for hjemmelaget salsa. Jeg bestemte meg for å lage denne siden de solgte den inn så utrolig bra: «Hjemmelaget salsa er bare i en helt annen liga en de ferdig kjøpte glassene på butikken»… dog da den var ferdig syntes jeg den i grunn var veeeeeldig kjedelig… og smakte mer som ketchup enn noe annet.
Så da ble jeg faktisk litt skuffa… men smaken er som baken, sies det… den er delt. MEN jeg ga ikke opp for det… jeg så litt på noen andre oppskrifter og til slutt så endte jeg opp med min egen komponerte, DENNE er i en HEEELT annen liga, jeg lover deg. NYT DEN!!
Denne oppskriften blir da like mye som det er i boksen med hakkede tomater 😀

HJEMMELAGET SALSA
INGREDIENSER
- 1 boks hakkede tomater
- 1/2 rødløk – finhakket
- 1/2 kinesisk hvitløk – finhakket
- 1 chilli (vel her er det jo helt avhengig av hva slags chili du bruker, hvor sterk du vil ha den etc. Jeg tok 1 liten tørket chilli inkl frøene. Den er ca 3 cm lang.. så kruttsterk)
- 1 ss rapsolje
- 2 ts malt spisskummin
- 1 ss bladpersille
- 1 ss korianderblader
- 1 ss lime
- 2 ts sukker
- Masse salt og litt pepper (for all del IKKE bord salt… bruk maldon salt eller annet gourmet salt)
FREMGANGSMÅTE
- Finhakk løk, hvitløk og chilli og surr det mykt i en kjele sammen med oljen. Ha også i et par drag med salt. – ca 5 min
- Ha i boksen med tomater. Kok opp, ha i krydder og la stå å putre i 30 min.
- SMAK – VELDIG viktig. Ha så i limesaft og sukker… og helt sikkert litt mer salt. Smak hele tiden til den får den riktig smaken som du vil ha. Ha i mer salt, søtt eller surt, altså salt, sukker eller limesaft for å bringe frem mest smak. Jeg pleier å ha mest salt… og aldri hatt i mer enn 2 ts sukker.

Jeg bruker forøvrig Green Canderel sukker av stevia… så ikke noen kalorier der altså, for de som er redd for det. 😀
Alternativ som jeg skal prøve neste gang er å finhakke litt paprika og surre sammen med løken… alltid gøy å prøve noe nytt.
God fornøyelsen. Dette kan selvfølgelig fryses ned så lag eksta stor porsjon så har du i lengre tid fremover. Tusen takk til bloggeren bak Mat for sjelen som fikk meg på sporet til denne oppskriften. 🙂
Oppdatering – Alternativ 2:
Da har jeg prøvd meg på en liten vri på oppskriften og denne kan også absolutt anbefales:

INGREDIENSER
- 1 boks hakkede tomater
- 1 sharlottløk – finhakket
- 2 ts røkt paprika pulver (kjøpt på Søstrene Grene)
- 1 kinesisk hvitløk – finhakket
- 1 chilli (vel her er det jo helt avhengig av hva slags chili du bruker, hvor sterk du vil ha den etc. Jeg tok 1 liten tørket chilli inkl frøene. Den er ca 3 cm lang.. så kruttsterk)
- 2 jalapenosskiver (fra glass) – finhakket
- 1 ss rapsolje
- 2 ts malt spisskummin
- 2 ss korianderblader
- 1,5 ss lime
- 1,5 ss akasiehonning
- Masse salt og litt pepper
Fremgangsmåten blir det samme. Denne var også veldig god… fikk litt per spisset salsasmak… muligens.. men forskjellen var ikke veldig stor. Vær litt forsiktig med spisskummin da den setter mye smak. Tror kanskje jeg hadde i 1 ss denne gangen og det ble litt voldsomt… så maks 2 ts tror jeg. Kanskje prøve med bare 1 først.. og smake seg frem.
God fornøyelse!

Hei!
Når du skriver 1 hvitløk, mener du da en hel hvitløk med alle sine fedd, eller mener du 1 fedd?
Du kan så klart velge selv hvor mye du vil ha.. men ja mener 1 hel kinesisk hvitløk.. den har ikke fedd. Hvitløk med fed er gjerne litt sterkere i smak synes jeg så ville kanskje bare tatt halvparten.. 4-5 fedd.
🙂